Wij werken alleen op afspraak

Garantie en certificering

Wat is de verwachting voor de diamantprijs na de nieuwe sancties tegen Rusland?

Wat is de verwachting voor de diamantprijs na de nieuwe sancties tegen Rusland?

De diamantindustrie heeft de afgelopen jaren een grote verschuiving in zijn consumentengedrag gezien.

De vraag naar diamanten en andere luxeartikelen steeg aanzienlijk doordat de meeste consumenten thuisbleven tijdens de covid-19-pandamie. Echter, met het versoepelen van de lockdown en het toenemende reizen, nam de vraag naar diamanten af en veranderde het consumentengedrag opnieuw met als resultaat dat de diamantprijzen aanzienlijk lager werden.

Nu de nieuwe sancties op Russische diamanten zijn aangenomen door de Europese Commissie, zijn er opnieuw discussies gaande over de onvoorspelbaarheid van de markt.

Sancties worden doorgaans ingevoerd om de handel te beperken en staan erom bekend de wereldwijde markt aanzienlijk te verstoren, economische groei te belemmeren en leiden vrijwel altijd tot hogere prijzen op de wereldmarkt.

De recente sancties op Russische diamanten hebben dan ook direct voor volatiliteit in de markt gezorgd omdat kopers en verkopers voor onzekerheid staan.

De industrie verwacht een geleidelijke en tijdelijke stijging onderwijl ze zich aanpast aan de veranderende dynamiek die wordt beïnvloed door de Russische sancties. Er wordt voortdurend naar manieren gezocht om de prijzen te stabiliseren en eerlijk te houden.

Wij houden u op de hoogte zodra er grote veranderingen plaatsvinden.

Winkelwagen