Handgemaakte sieraden van de hoogste kwaliteit

Garantie en certificering

Wij werken alleen op afspraak

Helderheid of Zuiverheid Diamant

Zuiverheid is een belangrijke eigenschap van een diamant en bepaalt daarmee zijn zeldzaamheid en dus ook de prijs. Volgens deskundigen heeft de zuiverheid het minste impact op het uiterlijk van de diamant. Helderheid verwijst eenvoudig naar de minimale, natuurlijke imperfecties die voorkomen in zo’n beetje alle diamanten op de aller zuiverste na. Diamanten met de minste en kleinste imperfecties krijgen de hoogste helderheidsgraad.

Het belangrijkste is dat de diamant "eye-clean" is. Dit kan in zeldzame gevallen al vanaf SI1 zijn. Dan ziet de diamant er met het blote oog net zo goed uit als diamanten van de hoogste zuiverheid. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van deze eye clean diamanten in de zuiverheid die u wenst vanaf SI1.

Om onze kwaliteit te waarborgen werken wij uitsluitend met diamanten die 100 procent "eye-clean" zijn.

Helderheid / Zuiverheid toegelicht

FL, IF

Flawless, internally flawless

Geen inwendige of uitwendige imperfecties. Intern vlekkeloos: Geen inwendige imperfecties. Extreem zeldzaam.

VVS1, VVS2

Very, Very Slightly Included

Zo goed als niet waarneembare imperfecties bij 10 x vergroting. Een uitstekende kwaliteit diamant.

VS1, VS2

Imperfecties zijn niet zichtbaar met het blote oog en moeilijk waarneembaar met een loep. Minder duur dan de VVS1 or VVS2.

SI1, SI2

Slightly Included

Imperfecties kunnen zichtbaar zijn met het blote oog. In zeldzame gevallen zijn deze "Eye clean" en zijn de imperfecties alleen zichtbaar met een 10x vergrotende loep

I1,I2,I3

Included

I1: Deze kwaliteit diamanten heeft kleine inclusions die zichtbaar zijn voor het blote oog.
I2, I3: Minste kwaliteit diamanten. Zien er vlekkerig uit en de insluitsels beinvloeden het leven en vuur van de diamant.

Welke zuiverheid past bij mij

De verschillen tussen onze diamanten met een SI1 en IF zuiverheid zijn zo minimaal dat ze met het blote oog niet te zien zijn. De diamanten die wij selecteren hebben de insluitsels meestal verspreid in de diamant en aan de zijkant waardoor deze onzichtbaar zijn. Op het oog dus geen verschil, maar in prijs een groot verschil.

1. Vindt u grootte en kleur belangrijker?

Kies dan een op het oog heldere diamant, een diamant die geen imperfecties heeft die zichtbaar zijn met het blote oog. Een uitstekende waarde-kwaliteit verhouding want diamanten met een helderheid SI of VS zijn veel minder duur dan Flawless of Internally flawless diamanten die uitzonderlijk zeldzaam zijn en daarom aanzienlijk duurder.

2. Vindt u het idee perfectie belangrijker?

Kies dan een van de meest zuivere diamanten. De extreme zeldzaamheid zorgt ervoor dat de diamant zeer gewild is en daar staat uiteraard een prijs tegenover.

Winkelwagen