Handgemaakte sieraden van de hoogste kwaliteit

Garantie en certificering

Wij werken alleen op afspraak

Het certificaat

Op een diamant certificaat staan alle specifieke kenmerken van een diamant vermeld. De certificaten waar wij mee werken worden uitgegeven door de Gemmological Institute of America (GIA), de International Gemological Institute (IGI) of door de Hoge Raad voor Diamant (HRD). Dit zijn alle toonaangevende instellingen in de diamantwereld. De GIA bepaalt de standaard voor de beoordeling en de identificatie van edelstenen, hun beoordelingssystematiek dient als internationale benchmark in de juwelen- en edelstenenbranche. Let er dus op dat u een diamant certificaat krijgt. Bij ons wordt er bij uw aankoop altijd een certificaat bijgevoegd bij 0.30 ct. of hoger. Onder de 0.30 ct. Kunt u kiezen of u er een certificaat bij wilt hebben.

De volgende kenmerken worden in het Engels opgenomen in een dergelijk certificaat, al deze aspecten samen bepalen de waarde van de diamant:

Certificaat Kenmerken

Afmetingen (Measurements)

Geeft de grootte van de diamant in millimeters aan.

Vorm en slijpvorm (Cut)

De vorm en slijpvorm van de diamant.

Karaatgewicht (Carat weight)

Het gewicht van de diamant tot op een honderdste van een karaat nauwkeurig.

Kleurgradatie (Color)

De mate van afwezigheid van kleur in een diamant.

Helderheid (Clarity)

Helderheid vastgesteld bij een vergroting van 10 keer.

Kwaliteit van het slijpwerk (Cutting Grade)

Een beoordeling van het slijpwerk bepaald door een bovenaanzicht van de diamant, het ontwerp en het vakmanschap. Een beoordeling van het slijpwerk is beschikbaar voor ronde diamanten die beoordeeld zijn na 1 januari 2006.

Afwerking (Finish)

Geeft het oppervlak van de diamant en de positie van de facetten weer. Deze wordt aangegeven door Poor, Good, Very Good of Excellent.

Polijsting (Polish)

De algehele gladheid van het oppervlak van de diamant. Deze wordt aangegeven door Poor, Good, Very Good of Excellent.

Symmetrie (Symmetry)

Geeft de vorm, de uitlijning en de verhoudingen van de diamant weer in relatie tot elkaar evenals de gelijkheid van de omtrek. Deze wordt aangegeven door Poor, Good, Very Good of Excellent.

Fluorescentie (Fluorescence)

De kleur onder UV licht. Fluorescerende diamanten kunnen melkachtig uitslaan in zonlicht en zijn daardoor goedkoper. Het is aan te raden hiernaar te vragen bij uw juwelier. De fluorescentie wordt aangeduid met NONE, SLIGHT, MEDIUM en STRONG. Vanaf Medium raden wij het af de steen te kopen.

Opmerkingen (Comments)

Een beschrijving van overige karakteristieken die nog niet in het rapport zijn genoemd. Bijvoorbeeld dat de steen behandeld is door de mens. De waarde van een diamant neemt hierdoor enorm af. Let hier dus goed op! Als dit zo is, staat er bij comments CLARITY OF COLOUR ENHANCED. Wij raden u af deze diamanten te kopen. Het is hierdoor geen volledig natuurlijk product.

Afbeelding van de helderheid

Een tekening met het soort en de positie van eventuele oneffenheden (insluitsels) wanneer de diamant onder een microscoop wordt bekeken. U bent van harte welkom in onze winkel en atelier om insluitsels te bekijken. Wij leren u dan onder meer de diamant door een microscoop te bekijken.

Verhoudingendiagram

Dit is een overzicht van de werkelijke verhoudingen van de diamant.

Winkelwagen