Handgemaakte sieraden van de hoogste kwaliteit

Garantie en certificering

Wij werken alleen op afspraak

Tsavoriet

Lichtgroene tot smaragdgroene variëteit van grossulaar granaat die door sporen chroom en vanadium is gekleurd. Hoe hoger het vanadiumgehalte, hoe sterker het groen.

Naast zijn uitzonderlijk mooie kleur heeft de tsavoriet ook een duidelijke schittering waardoor hij erg levendig overkomt. De naam tsavorite werd geïntroduceerd door Tiffani ter ere van de Tsavo National Park in het zuiden van Kenia. Het grensgebied van Kenia en Tanzania is de enige commerciële vindplaats van deze prachtige edelsteen. De ontginning is echter sporadisch en dat maakt tsavoriet is zeer zeldzaam, ongeveer 1000 keer zeldzamer dan een smaragd. Dit maakt het buitengewoon moeilijk om afzettingen met voldoende tsavoriet te vinden. Daarnaast is de winning handwerk met als enige gereedschap een hamer en beitel om het ruwe materiaal niet te beschadigen.

De ruwe kristallen zijn meestal klein en hoogwaardige exemplaren van meer dan 5 ct. worden weinig aangeboden. Tsavoriet van meer dan 20 karaat is extreem zeldzaam.

Zijn zeldzaamheid, zijn schoonheid, zijn schittering, zijn unieke groene tinten, het feit dat het altijd onbehandeld is en de toenemende vraag, vooral uit China, maken het tot een van de meest waardevolle granaten. Bijna geen enkele andere edelsteen is de afgelopen jaren zo in waarde gestegen.

Houd er rekening mee dat u bij het reinigen van granaten over het algemeen temperatuurschommelingen, zoals bij stoomreiniging, dient te vermijden. Ultrasoon reinigen is ook niet geschikt voor granaten.

Zit uw gewenste tsavoriet niet tussen onze (online) collectie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van het perfecte exemplaar.

Winkelwagen