Wij werken alleen op afspraak

Garantie en certificering

Indigoliet toermalijn

De naam van deze blauwe toermalijn komt uit het Singalees en betekent "blauwe steen". Indigoliet heeft zijn mooie kleur te danken aan sporen ijzer. Blauwe toermalijnen zijn het meest waardevol als ze een intens, helder, stralend blauw vertonen en niet te donker zijn. Zuiver blauwe indigolieten zijn uiterst zeldzaam en er is veel vraag naar bij verzamelaars.

Ook de locatie speelt een rol. Sommige vindplaatsen produceren veel beter materiaal dan gemiddeld. De beste stenen komen uit Brazilië en Namibië. Helaas worden blauwe toermalijnen die soms meer groen dan blauw zijn aangeboden als indigolieten. Indigoliet dient niet verward te worden met Paraiba toermalijn die ook blauw kan zijn. Paraiba toermalijn heeft een veel lichtere tint die sporen koper en mangaan als kleuroorzaak heeft. 

Bij het kijken naar indigolieten zijn in deze context ook de lichtomstandigheden belangrijk. De kleur van deze toermalijn is het best te beoordelen bij neutraal daglicht. Onder het licht van lampen heeft dezelfde steen vaak een donkerdere tint. 

Indigolieten zijn meestal transparant en stenen van meer dan 5 karaat met een heldere kleur zijn kostbaar. Grotere stenen absorberen zoveel licht dat ze erg donker en daarmee onaantrekkelijk worden. Blauwe toermalijnen komen uit Brazilië, Namibië, Madagaskar, Congo en Nigeria. 

Indigolieten van hoge kwaliteit zijn zeer gewilde verzamelstenen en zijn ideaal voor alle soorten sieraden. Top kwaliteit indigolieten zijn ook een uitstekende investering.

Zit uw gewenste indigoliet niet tussen onze (online) collectie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van het perfecte exemplaar.

Winkelwagen