Wij werken alleen op afspraak

Garantie en certificering

Over edelstenen

Over edelstenen

Edelstenen zijn natuurlijke materialen die gebruikt worden ter versiering van personen of gebruiksvoorwerpen. Met name als zij bewerkt en gepolijst zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen edelstenen, sierstenen en organische siermaterialen. Van al deze type materialen bestaan er ook imitaties en syntheses.

 

Edelstenen : Natuurlijke mineralen met de eigenschappen die ze geschikt maken voor gebruik in sieraden of gebruiksvoorwerpen.

 

Sierstenen : Natuurlijke mineralen en gesteenten voor grotere objecten zoals carvings, gebruiksvoorwerpen of kunstwerken. De grens tussen edel-, en sierstenen is erg subjectief. Traditioneel worden de transparante harde mineralen tot de edelstenen gerekend en de zachtere tot de sierstenen. 

 

Organische siermaterialen : Parels, koraal en ivoor worden vaak ook tot de edelstenen gerekend. Zij worden geproduceerd door dieren en zijn daarmee geen echte mineralen en dus geen stenen. Zij vallen onder de biogentische materialen.

 

Imitaties : Edel- en sierstenen worden al sinds de oudheid nagemaakt. Deze imitaties worden van elk willekeurig materiaal gemaakt zolang zij maar op het origineel lijken en goedkoper zijn.

 

Synthetische edelstenen : Veel mineralen kunnen ook nagemaakt worden door de natuurlijke vorming na te bootsen. Deze stenen hebben exacte dezelfde eigenschappen en samenstelling als het natuurlijke materiaal maar zijn door de mens gemaakt.

Winkelwagen