Wij werken alleen op afspraak

Garantie en certificering

‘Ik stop niet voordat iemand blij is’

‘Ik stop niet voordat iemand blij is’

De Haagse juwelier-en goudsmid Marcel Vermeulen uit de Prinsestraat 5 heeft in zijn beroep zijn passie gevonden, iets dat zich onder meer vertaalt in de manier waarop hij met zijn klanten omgaat. “Ik stop niet voordat iemand blij is en daar ga ik echt heel ver in”, zegt hij. Hij is gespecialiseerd in verlovingsringen, zegelringen met familiewapens en handvervaardigde sieraden met edelstenen. “Het meest bijzondere project dat ik heb gedaan en iets waar ik erg trots op ben is de Des Indes-ring”, vertelt hij. “Die heb ik speciaal ontworpen met elementen van het gebouw. Iemand die vaak het hotel bezocht is de beroemde Russische ballerina Anna Pavlova. Uiteindelijk is ze daar in 1931 ook overleden. Vaak droeg ze heel mooie art deco sieraden. Daarom heb ik die stijl gekozen voor mijn ontwerp.”

 

Een ander ontwerp van Marcel is zijn signatuurring. “Ook hier ben ik heel trots op”, zegt hij. “Ik heb hem speciaal ontworpen voor de winkel en mijn logo met de letters M en V is er in verborgen. Het is echt een succes, want veel van mijn klanten hebben er eentje gekocht. Ik maak hem in geel-wit–en roségoud en met banen in diamant gezet. In het midden zit altijd een zeldzame kleursteen of een diamant die mijn klanten zelf mogen uitkiezen.”

 

Royal blue saffier wordt ook door Máxima gedragen
Een topstuk uit zijn collectie met zeldzame kleurstenen is de 6.06 karaat royal blue onverhitte saffier uit Sri Lanka. “Het heeft de meest intense kleur blauw die een saffier kent”, zegt Marcel, “en hij wordt extreem zelden gevonden. Royal blue onverhitte saffier wordt overigens wel eens door koningin Maxima gedragen.”

Smeden van goud geeft
vrijheidsgevoel
Hij vertelt over de keuze voor zijn vak. “Ik was nooit zo goed op school. Op de mavo interesseerde het me allemaal weinig. Maar vanaf het moment dat ik in Schoonhoven op de opleiding voor juwelier en goudsmid zat vond ik het geweldig. Vooral de lessen goudsmeden. Het voelde aan als vrijheid. Dat wat ik nu doe is echt wie ik ben. Het is mijn passie. Ik zal dit vak nooit verlaten.”

De basis voor zijn relatie met zijn klanten is vertrouwen. En dat is wat hem betreft heel persoonlijk. “Ze voelen aan of het goed is, want ik maak een tekening en dat moet een sieraad worden. Klanten geven een opdracht zonder dat ze het juweel ooit gezien hebben. Dan moet iemand je echt vertrouwen. Het idee hebben dat ik het werk kan leveren”, zegt hij.

Thuishonk is Den Haag
Marcel reist veel voor zijn werk. Maar hij kan niet zonder zijn thuishonk Den Haag. “Ik vind onze stad één van de mooiste steden ter wereld. Waar ik ook heen ga, elke keer ben ik weer blij om terug te zijn.

Acht jaar geleden heb ik bijvoorbeeld in Antwerpen gewoond maar de zilte lucht van de zee bij Den Haag heb ik heel erg gemist”, vertelt hij.

Naar Canada voor diamant
“Ik hou heel erg van reizen naar gebieden waar edelstenen gevonden worden” vertelt Marcel. “Naar Tanzania ga ik voor Tanzaniet, een paarsachtige edelsteen die alleen rond de Kilimanjaro wordt gevonden. Naar Zuid- Amerika ga ik voor diamanten en Toermalijn. Naar Canada voor diamant. Sri Lanka bezoek ik voor saffieren en naar Brazilië ga ik speciaal voor de Pariba Toermalijn.”

Trend: veel kleur
De waarde en echtheid van een diamant wordt bepaald door kleur, zuiverheid, karaatgewicht en slijpvorm. Elke diamant is minimaal 900 miljoen jaar oud en kan je alleen slijpen met een andere diamant.

Wat de trends voor 2017 zijn? “De trend in 2015 en 2016 was heel veel witgoud met een diamant”, zegt Marcel.

“Volgend jaar zal er steeds meer kleur gevraagd worden. Dus dan wordt het bijvoorbeeld een wit-gouden verlovingsring met een saffier.”

Levenslange garantie
“Ik geef levenslange garantie om een ring op maat te maken die bij mij gekocht is”, zegt Marcel. “Ook is het polijsten en opnieuw rhodineren van mijn sieraden levenslang gratis. Mijn naam is aan mijn sieraden verbonden dus ik vind dat ze altijd moeten stralen.”

Bron: https://www.rodi.nl/denhaag/253256/-ik-stop-niet-voordat-iemand-blij-is-
Foto: Jos van Leeuwen

Winkelwagen