Zegelring

Een zegelring is een traditionele en stijlvolle ring, die vaak lang in de familie blijft en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een zegelring moet jaren meegaan en lange tijd zijn kwaliteit en uitstraling behouden. Juwelier en goudsmid Marcel Vermeulen verrast u met een brede en aantrekkelijke collectie hoogwaardige zegelringen, van klassiek tot modern. Massieve ringen met stempel, familiewapen of handgravure, met een gesloten binnenkant en volledig verzonken in goud. Neem contact op voor uw vragen, het maken van een afspraak of een offerte voor een indrukwekkende zegelring voor het leven.

Model, goudkleur, steensoort en maat zegelring

De zegelring werd in vroeger tijd als traditie vooral door vooraanstaande geslachten, adellijken en patriciërs gedragen. Vandaag de dag is het een stijlsymbool en mode-item voor mannen en vrouwen. Bij de keuze voor een dergelijke ring dient u voor vele zaken oog te hebben. De belangrijkste zijn:

• Het model en de goudkleur
• De steensoort
• De maat van de zegelsteen en de ring

De collectie zegelringen van juwelier en goudsmid Marcel Vermeulen telt vele modellen en maten. Van ovaal of rond tot stomphoek of achtkant. Alle ringen worden naar wens handmatig gegraveerd met monogram, familiewapen of uw eigen ontwerp. Vele combinaties zijn mogelijk, net wat u mooi vindt. Wij kunnen een zegelring vervaardigen in 14 karaats en 18 karaats witgoud, geelgoud of roségoud.

Lagenagaat als mooie steensoort

Blauwlagenagaat is de favoriete steensoort van vele mannen en vrouwen. Het is een prachtige steen met een mooi contrast, waar bijvoorbeeld een familiewapen goed op tot uiting komt. De bovenste laag is lichtblauw, die in vijf verschillende tinten steeds donkerder wordt tot een zwarte onderlaag. U ziet een blauwe steen met een zwarte gravure. Roodlagenagaat en groenlagenagaat zijn ook fraai contrasterende stenen voor een persoonlijke en unieke zegelring. Deze zegelstenen hebben een witte bovenlaag en een rode of groene onderlaag. U kunt bij Marcel Vermeulen ook uit diverse andere steensoorten kiezen.

Een moment geduld aub.

Een persoonlijke zegelring op maat

Marcel Vermeulen kan u op maat adviseren over de juiste maat van de zegelsteen. Dat is persoonlijk en verschilt per persoon en geslacht. Bij een pinkzegelring voor dames bedraagt de steenoppervlakte normaliter 8 tot 10 mm. Een herenzegelring heeft een iets grotere oppervlakte, van gemiddeld 13 tot 16 mm. Een zegelring is behoorlijk zwaar. De juiste maat is daarom zeer belangrijk. Uw ringmaat is gelijk aan de doorsnee van uw vinger. Bezoek onze winkel/atelier en pas verschillende zegelringen, om tot de beste keuze te komen. Wij nemen nauwkeurig de maat op en bieden u een aantrekkelijke loyaliteitskorting als u drie of meer zegelringen afneemt.

Neem contact op met Marcel Vermeulen

Wilt u een afspraak maken, heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende, gratis offerte voor een zegelring aanvragen? U kunt ons bellen (+31 (0)70 345 33 33), e-mailen (info@marcelvermeulen.com) of het online contactformulier invullen. Wij staan u graag te woord en reageren altijd binnen een werkdag.