Witte saffier

De witte saffier is een zeer kostbare edelsteen. Het is de kleurloze variant, die zeldzaam is door het ontbreken van de kenmerkende spoorelementen. Die zorgen er normaal gesproken voor dat de saffier z’n kleur krijgt.

Saffier is na de diamant de meest harde edelsteen. Dit maakt het een waardevolle en prachtige keuze voor sierraden. Bij Marcel Vermeulen adviseren we u graag over de mogelijkheden voor een ketting, een ring, een armband of een ander mooi exemplaar. Daarbij maken we graag gebruik van de beste saffieren, waarmee u bijvoorbeeld kunt rekenen op een hoge helderheid.

18kt geelgoduen ring bezet met diamant en natuurlijke onverhitte licht rose saffier

Unieke edelsteen zonder spoorelementen

Benieuwd hoe de witte saffier ontstaat? Normaal gesproken zijn het spoorelementen zoals ijzer, chroom, koper, titaan en magnesium die de steen een bepaalde kleur geven. Dat kan bijvoorbeeld blauw of roze zijn, als bekende keuzes voor waardevolle stenen. Bij de saffier in het wit is er geen sprake van die spoorelementen. Dat zorgt voor het kleurloze karakter, waarmee het meteen een meer bijzondere keuze wordt.

De edelstenen worden gedolven in bijvoorbeeld Sri Lanka, Madagaskar, Cambodja, Myanmar en Thailand, waardoor het ook die landen zijn die daar de bijzondere tradities mee hebben. De saffieren werden bijvoorbeeld gebruikt om trouw te verzekeren. En dichterbij huis gold de witte saffier in Griekenland als de God van het licht en de zon. Het zijn bijzondere verhalen die het een prachtig sieraad maken. En gaat het u vooral om de prachtige uitstraling van de edelstenen? We helpen u bij Marcel Vermeulen graag een mooi sieraad te ontwerpen of samen te stellen.

Hoge helderheid saffieren

Natuurlijk wilt u een mooie witte saffier kopen, die goed van kwaliteit is. Het is vooral belangrijk om goed te letten op de helderheid van de steen. Door het ontbreken van kleur zijn eventuele inclusies goed zichtbaar, waardoor ook de duidelijkheid hiervan van groot belang is. Samen zorgen ze voor een prachtige steen, die goed geschikt is voor een bijzonder sieraad.

De saffier in het wit is goed geschikt voor ringen en armbanden, net als voor kettingen en bijvoorbeeld manchetknopen voor de heren. Op die manier maakt u een prachtige keuze, waarover we bovendien graag met u meedenken. En twijfelt u over het karaat, de helderheid of andere eigenschappen van de edelstenen? We adviseren u graag, uiteraard binnen uw budget of op basis van de specifieke wensen die u heeft.

We laten u van de witte saffieren en de exemplaren in andere kleuren graag zien hoe de kwaliteit zich verhoudt tot andere stenen die er beschikbaar zijn. Dus zoekt u naar een hoge helderheid, een optimale duidelijkheid en andere fijne eigenschappen die een geweldige kwaliteit garanderen? Vraag ons ernaar, dan leggen we het u graag uit.

Witte saffier kopen

Wilt u een witte saffier kopen en die laten verwerken in een mooi sieraad? We adviseren u graag over de edelstenen en hun kwaliteit, net als de mogelijkheden om daar sierraden mee te maken. En heeft u al een specifiek ontwerp in uw hoofd of bent u ergens speciaal naar op zoek? We kijken graag met u mee, om precies aan te geven wat er mogelijk is. Zo vindt u de witte saffier waar u naar zoekt, die u kunt kopen met de zekerheid van niets minder dan de beste kwaliteit.

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of een vrijblijvende, gratis offerte voor een verlovingsring van uw dromen? Neem nu contact op. Bel (+31 (0)70 – 345 33 33), e-mail (info@marcelvermeulen.com) of maak gebruik van het online contactformulier hiernaast. U krijgt binnen één werkdag een reactie.