Diamant

Een verlovingsring met diamant belichaamt de onderlinge belofte van het huwelijk. De diamant van goud of platina is de bekroning van de ring, die hierdoor een unieke schittering krijgt. De keuze voor de soort, grootte, vorm en kleur van de diamant vraagt een goede voorbereiding, want het sieraad wordt dagelijks met trots en liefde gedragen en roept steeds warme herinneringen op. Juwelier en goudsmid Marcel Vermeulen heeft een passie voor diamanten en edelstenen, die terug te zien is in zijn persoonlijke, hoogwaardige ontwerpen. Met een diamant bezorgt u uw geliefde een romantische verrassing uit duizenden. Neem contact op met uw vragen, afspraakverzoek in ons atelier of offerte voor een diamant.

De juiste vorm en grootte van de diamant

Een perfecte verlovingsring verdient een prachtige diamant. Marcel Vermeulen neemt uitgebreid de tijd om u te informeren en inzicht te geven in de kwaliteit van de diamanten, die verkrijgbaar zijn in allerlei groottes, kleuren, zuiverheden, helderheden en karaatgewichten. De populairste slijpvormen zijn briljant en prinses. U kunt voor een onderscheidende diamantring met een prachtige lichtbreking ook kiezen voor ovaal, emerald, Asscher, radiant, marquise, peer- of hartvormig geslepen. Bedenk aan de hand van haar sieraden welke diamantgrootte het beste bij uw partner past. Of neem foto’s van haar mee naar ons atelier, zodat wij u op maat kunnen adviseren over de juiste diamant. Wij ontwerpen een diamantenring naar uw wens en budget.

Slijpvorm, kleur, helderheid en karaatgewicht van belang

Bij de aanschaf van een diamant dient u op de vier C’s te letten: cut (slijpvorm), carat (karaatgewicht), color (kleur) en clearness (helderheid).

∎ Cut. De slijpvorm bepaalt de lichtinval en de mate van schittering en fonkeling. Een slecht geslepen steen oogt saai. Marcel Vermeulen heeft alleen de best geslepen diamanten, die leven en sprankelen.

∎ Colour. Hoe doorzichtiger en kleurlozer de steen, hoe mooier deze is. Kleurloze diamanten zijn het meest geliefd en gewaardeerd, en zijn het duurst in aanschaf. U kunt elke kleur diamant kiezen.

∎ Clearness. De helderheid en zuiverheid van de diamant wordt hooglijk gewaardeerd. Een egale en gave steen zonder inwendige oneffenheden of imperfecties is zeldzaam en daarom populairder én duurder. Marcel Vermeulen heeft een diamantencollectie met verschillende gradaties helderheid en zuiverheid.

∎ Carat. Hoe zwaarder het karaatgewicht, hoe beter. Grote diamanten zijn zeldzamer dan kleine. De prijs van de steen neemt evenredig toe met het karaatgewicht.

Meer informatie over de diamant? Klik op de knop hieronder.

Diamant 5
Een moment geduld aub.

Beste prijs-kwaliteitverhouding door eigen diamantinkoop

Marcel Vermeulen is een van de weinige juweliers in Nederland die zijn diamanten zelf op de diamantbeurs inkoopt. U krijgt hierdoor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw diamant met officieel certificaat, in witgoud, geelgoud, roségoud of platina. Dit zien wij terug in een hoge klanttevredenheid.

Juwelier en goudsmid Marcel Vermeulen staat voor service voor het leven, deskundige voorlichting, maximale transparantie en vertrouwen. Bent u geïnteresseerd in een diamant, heeft u hier vragen over of wilt u direct een offerte aanvragen? Bel (+31 (0)70 – 345 33 33), e-mail (info@marcelvermeulen.com) of verzend het ingevulde online contactformulier. Wij reageren binnen een werkdag.