Diamant

Diamant geldt als een van de meest waardevolle edelstenen die wij kennen, een diamant is “altijd” uniek. Door de onovertroffen hardheid en schittering die diamant bezit (mits de juiste kwaliteit) is deze steen bij uitstek geschikt voor een verlovingsring. Bij juwelier & goudsmid Marcel Vermeulen kunt u zich volledig laten informeren over de vele eigenschappen die diamant kent. Zo kunt u zelf uiteindelijk een keuze maken voor de diamant die het beste past bij uw geliefde & budget. Nadat u een keuze heeft gemaakt uit de ruime collectie verlovingsringen, zal de door u geselecteerde diamant in eigen atelier gezet worden in de verlovingsring. Zit het ideale ontwerp er voor u niet tussen? Met het juiste advies ontwerpt Marcel samen met u “de” ring welke speciaal voor u zal worden vervaardigd. Wilt u meer weten? Lees de reviews van vele mensen die u voorgingen en maak vrijblijvend een afspraak in het atelier.

1-2

Eigenschappen van een diamant

De waarde van een diamant wordt bepaald aan de hand van een aantal eigenschappen, de wel bekende vier C’s: Cut, Carat, Color en Clarity. Er zijn naast de 4 c’s nog meer “zeer” belangrijke maar minder bekende eigenschappen die de waarde van diamant bepalen. Kom vrijblijvend langs in onze winkel & atelier om te leren hoe u deze eigenschappen herkend zodat u de beste kwaliteit en/of grootste diamant kiest binnen uw budget. Let op! Wegens drukte kunt u alleen langskomen op afspraak.

Algemene kennis over de 4 C’s (of/en linkje naar de kennis pagina’s van diamant?)

-Cut betreft de slijpvorm en bepaalt hoe het licht door de steen weerkaatst wordt. Hoe beter het slijpsel hoe meer de diamant schittert. Een slecht geslepen steen oogt dus saai en levenloos. Populaire slijpvormen zijn briljant, emeraldcut, cushion & prinsescut.

-Carat is een gewichtseenheid. De prijs van een diamant neemt expidentieel toe naarmate het karaatgewicht hoger wordt. Het gewicht bepaald ook de grootte (met marges) van de diamant. Een grotere diamant is zeldzamer en wordt daardoor in verhouding meer waard. Aan de hand van voorbeelden leert u bij ons, hoe u de juiste keuze in maakt ten opzichte van uw budget.

-Color staat voor de kleur. Hoe kleurlozer hoe beter. Omdat kleurloze (Met fancy colors als uitzondering) diamanten het meest zeldzaam zijn, zijn dezeze ook het duurst. Hoe lager de kleur hoe geliger de steen oogt. Ook over kleur leert u bij marcel “extra” belangrijke informatie die de waarde van diamant beïnvloed.

-Clarity bepaald de zuiverheid van een diamant. Dit is een belangrijke factor voor de waarde van diamant. Tijdens uw bezoek doet u “extra” kennis op waardoor u zeker bent van de juiste keuze & prijs/kwaliteit. Vergeet niet een afspraak te maken voordat u naar de winkel & atelier komt.

Garantie en certificering

Marcel Vermeulen heeft een gecertificeerde diamanten collectie waarin al deze aspecten verschillen in de range van de hoge kwaliteitsdiamanten. Dat maakt dat u juist die diamant kunt kiezen die exact aansluit bij wat u belangrijk vindt. Als één van de weinige juweliers in Nederland heeft Marcel Vermeulen de mogelijkheid om rechtstreeks van de diamantbeurs en diamantslijpers te kopen. Zo kan hij u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Marcel vindt het belangrijk dat de sieraden uit zijn atelier altijd stralen, opvallen en prettig zitten. Om deze rede geeft hij u een levenslange “polijst” en “ring op maat” service zodat de ring levenslang met goed en met trots gedragen kan worden. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

3-2
Een moment geduld aub.

Eerlijk gewonnen diamant.

Over dit onderwerp is heel veel te vertellen. Geregeld krijgen wij de terechte vraag of wij “eerlijke diamant” verkopen. Wij werken enkel en alleen met diamanten van landen die die aangesloten zijn bij het Kimberley-proces. Om alle risico’s volledig uit te sluiten kopen wij alleen diamant direct van diamantslijperijen welke werken onder de garantie van het Kimberley-proces. Deze bedrijven tekenen voor elk ontvangst en worden hierop tevens gecontroleerd. Voor meer informatie hierover bent u vrij om langs te komen of te bellen. Vergeet u geen afspraak te maken voor u langskomt!

Wilt u meer weten over diamanten? Marcel zijn blog vindt u hier.