Blauwe saffier

Voor blauwe saffier schieten superlatieven tekort. De koning onder de edelstenen heeft een elegante en betoverende uitstraling. De blauwe edelsteen bevat in spirituele zin vele positieve eigenschappen en staat voor ware liefde, eerlijkheid, zuiverheid en trouw. Saffier is zeer bijzonder. Deze edelsteen is wel tienduizend maal zeldzamer dan diamant. Blauwe saffier wordt vanwege de schitterende uitstraling vaak verwerkt in verlovingsringen, evenals in oorbellen, kettingen en armbanden. Marcel Vermeulen adviseert u graag over de mogelijkheden.

Ring met diamanten en ingelegde blauwe saffier

Platina ring bezet met onverhitte blauwe saffier

Blauwe edelsteen in meest natuurlijke vorm en meest zeldzame kleur

Saffier wordt gedolven in landen als Sri Lanka, Madagaskar, Myanmar, Cambodja, Pakistan en Thailand. De meeste saffieren zijn afkomstig uit Sri Lanka, dat als klein land voor de kust van India ook wel ꞌhet edelstenen-eilandꞌ wordt genoemd. Saffier is na de diamant de hardste edelsteen, waardoor dit een geweldige keuze voor sieraden is. Blauwe saffier is het populairst als het om juwelen gaat. Deze kleur staat namelijk prachtig bij zowel goud als zilver én andere materialen.

Saffier is een kostbare edelsteen, maar is minder duur dan diamant. Saffier heeft een hogere densiteit (dichtheid) dan diamant. Als ze elk 1-karaats zijn, wegen ze evenveel maar hebben ze een verschillende grootte. Saffier heeft een iets kleinere diameter. Marcel Vermeulen zoekt bij voorkeur blauwe saffieren zoals ze zijn geschapen door Moeder Natuur. Onverhitte saffieren in de meest natuurlijke vorm en in de meest zeldzame (blauwe) kleuren.

Blauwe saffier met hoge helderheid in gewenste slijpvorm

De kwaliteit van een blauwe saffier is af te meten aan de kleur, slijpwijze en helderheid. De tint, toon en verzadiging zijn van belang bij de kleurbepaling. Het blauwspectrum loopt uiteen van babyblauw of korenbloemblauw tot fluweeldonkerblauw of zwartblauw. Een hoge helderheid ofwel puurheid van de saffier betekent dat de hoeveelheid en type imperfecties gering is. In natuurlijke staat is de blauwe saffier een zeshoek. Marcel Vermeulen kan dit ruwe kristal in een veelheid aan vormen slijpen: van ovaal of rond tot kussens of peervormig.

 18 karaat witgouden hanger bezet met diamant en een onverhitte Blauwe Saffier

Saffieren in de kleur blauw met koninklijke status

Vele bekende sieraden bevatten blauwe saffieren uit Sri Lanka, bijvoorbeeld de ꞌBlueBelleꞌ en de ꞌRockefeller Sapphireꞌ met een Royal Blue-kleur van koninklijke status. Andere beroemde blauwe edelstenen zijn de ꞌLogan saffierꞌ en de ꞌStuart saffierꞌ. De verlovingsring van prinses Diana in 1981 was een prachtige 12 karaats blauwe saffier.

Marcel Vermeulen maakt gebruik van de beste blauwe saffieren en helpt u graag om met deze unieke edelsteen een oogstrelend sieraad te ontwerpen en samen te stellen. U krijgt deskundig en eerlijk advies over wat mogelijk is én u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvende, gratis offerte? Neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag antwoord.